Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ликвидирането на последствията от уранодобива е възложено на фирма през 1998 г.

26 април 2017 13:36,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 578

През 1998 година с постановление на Министерски съвет цялата организация на дейностите по ликвидиране на последствията от уранодобива е възложена на „Екоинженеринг РМ“ ЕООД София, съобщиха от отдел „Екология“ в Община Сливен.

През 2004 година от Института по почвознание „Н. Пушкаров“ е изготвен работен проект за техническа и биологическа рекултивация на рудник „Сливен“, по силата на договор за обществена поръчка между „Екоинженеринг РМ“ ЕООД и ИП „Н. Пушкаров“. Изготвеният проект е съгласуван със заинтересованите ведомства – Министерство околната среда и водите, Министерството на земеделието и Националния център по радиобиология и радиационна защита към Министерството на здравеопазването.

„Терените в района са частни и държавни и няма как общината да се намеси в този процес. Основният ангажимент е на фирмата, на която е възложена дейността. Това, с което мога да се ангажирам, е отново да поставя въпроса за реализиране на проекта. Ако има нещо, което зависи от Общината, ще бъде направено и от наша страна ще има пълно съдействие“, каза днес кметът на Сливен Стефан Радев.

Компетентен орган, имащ отношение към радиологичния мониторинг на повърхностни и подземни води и почви в района на Сливен, е Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ.

По отношение на мониторинга на питейни води, компетентни органи са ВиК-Сливен и РЗИ – Сливен.

 

26.04.2017г.