Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен беше домакин на регионална среща за Иновационната стратегия за интелигентна специализация

26 април 2017 16:33,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 576
Снимка 1

На 26.04.2017 г. областният управител на Сливен Татяна Петкова беше домакин на регионална среща във връзка с изпълнението на дейностите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация (2014-2020) /ИСИС/. Гости бяха проф. Веска Шошева - областен управител на Стара Загора, и Диана Динкова - заместник областен управител на Ямбол.

Експерти от Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката представиха напредъка по изпълнението на ИСИС, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в ИСИС и свързаната с тях научна инфраструктура и обновената Стратегията за научни изследвания с обхват до 2030 г. Бяха представени и резултатите от проведените и предстоящите конкурсни процедури по оперативните програми на Министерство на икономиката – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, и на Министерство на образованието и науката – ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, които са финансовите инструменти за реализация на ИСИС. На срещата бяха представени и възможностите на Програма „Хоризонт 2020” за регионалните власти и за бизнеса у нас.

Беше проведена дискусия с оглед актуализация на приоритетните тематични области на ИСИС по региони и прецизиране на регионалната интелигентна специализация.

Информация по темите – в прикачените презентации.

Снимки

Снимка 2

Файлове

Хоризонт 2020 [987KB]

Portable Document Format File