Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет прие план за финансово оздравяване на община Сливен

27 април 2017 12:59,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 571
...

Общинският съвет /ОбС/ прие план за финансово оздравяване на община Сливен, гласува изменения в бюджета за 2017 година, прие наредба за изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен. Сесията днес разгледа 35 важни за гражданите въпроси, внесени от кмета и общински съветници.

 

На 22-рото редовно заседание на ОбС присъстваха кметът Стефан Радев, неговите заместници Пепа Чиликова, Румен Иванов, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, кметове на населени места и граждани.

 

Планът за финансовото оздравяване беше приет с 23 гласа „за”, 9 съветници гласуваха „против”, 4-ма се въздържаха. Предвижда се общината да поиска от държавата безлихвен заем до 17 250 000 лв, но не по-малко от 5 милиона лева. Ако финансовата дисциплина е добра, в края на оздравителната процедура, получените пари могат да бъдат опростени.

 

На тази сесия беше приета общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците и програма за закрила на детето. Съветниците одобриха отчета по програмата за опазване на околната среда и програмата за управлението на отпадъците. Също така дадоха съгласие да се кандидатства по Инвестиционната програма за климата за закупуване на електромобил за нуждите на община Сливен.

 

Приети бяха разпоредителни сделки с общинско имущество, предложения за отпускане на финансови средства за културна, социална и спортна дейност и други финансови помощи.

 

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.

 

27.04.2017г.