Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседава Областният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси към областния управител

27 април 2017 13:53,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 612
Снимка 1

На 27.04.2017 г. под председателството на областния управител Татяна Петкова се проведе редовно заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси към областния управител /ОССЕИВ/.

Сред точките от дневния ред беше приемането на Доклад за напредъка по изпълнението на Стратегия на област Сливен за интеграция на ромите (2012 – 2020) за 2016 г. Със заповед на областния управител е назначено Звено за мониторинг и оценка на изпълнението на Стратегията и общинските планове за действие. В състава му са включени експерти от общините, представители на НПО и институциите, имащи отношение към изпълнението на горната стратегия. Докладът беше приет единодушно.

Областният управител напомни на представителите на общините в състава на Областния съвет за необходимостта от актуализиране на общинските планове за интегриране на българските граждани от ромски произход за периода до 2020 г. Приети бяха и отчетът за дейността на съвета, както и индикативната програма за работата му през до края на годината.

Петкова запозна членовете на съвета с процеса на изготвянето и съгласуването на Стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от област Сливен, утвърдена наскоро от нея съгласно разпоредбите на Закона за училищното и предучилищното образование. Стратегията е качена на сайта на Областна администрация Сливен, в раздел „Стратегии и планове“.

Яница Вушева - експерт „Комуникация, информация и логистика“ към Областен информационен център Сливен, представи изпълнението на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 в област Сливен. Общо в Югоизточен район са изпълнени 423 проекта, от които: в област Бургас – 158, в област Стара Загора – 103, в област Ямбол – 100, а в област Сливен – 62. Разпределението по общини на изпълнените проекти в областта е както следва: община Сливен – 43 проекта (4 600 000 лв.), община Нова Загора – 11 проекта (560 000 лв.), община Твърдица – 6 проекта (540 000 лв.) и община Котел – 2 проекта (211 000 лв.).

Представени бяха и кратки филми с реализирани добри практики: „Училищна дъга“ с бенефициент АРИР-Сливен и „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност“ с бенефициент община Котел.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5