Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Сливен Стефан Радев присъства на празничния концерт на езиковата гимназия

28 април 2017 21:42,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 758
Кметът на община Сливен Стефан Радев присъства на празничния концерт на езиковата гимназия

Празничен концерт по случай 45 години от създаването на Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" се състоя в зала "Сливен". На него присъстваха настоящи и бивши учители, директори и ученици на гимназията, родители и гости. Сред присъстващите беше и кметът на община Сливен Стефан Радев, който е бивш възпитаник на училището.

"Изключително ми е приятно да Ви поздравя с 45-та годишнина от създаването на гимназията! Мога с гордост да кажа, че това е и моето училище, което носи името на велия възрожденец, писател, журналист и политик Захарий Стоянов. През годините то се утвърди като един от най-важните образователни и духовни центрове на Сливен. Със сигурност това Ви дава сили и увереност да следвате най-високите стандарти за образование и възпитание на децата. В днешно време не по-малко важно е да пазите духа на това училище", каза в приветствието си Стефан Радев. Той пожела на всички да бъдат здрави, щастливи и успешни. "Нека заедно да градим един по-добър Сливен", завърши кметът.

Своя поздрав отправи и директорът на гимназията Ефросина Кисьова. В словото си тя отбеляза, че са изминали 45 години, които символизират труд, вяра и борба за знание. "Има нещо величаво и сакрално в благородното дело да създадеш училище, в него да сбъднеш мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух и всичко това да превърнеш в традиции. И най-трудното - с любов да го предадеш на поколенията, да развиват, пазят и продължат делото. Такова благородно дело е създаването на езиковата гимназия в град Сливен", каза Кисьова. Тя отбеляза, че, зрелостниците до момента са показвали най-висок успех на матурите в областта и така затвърждават реномето на гимназията като училище със сериозна и задълбочена подготовка по всички предмети, а учителите са удостоявани с високи отличия за своята работа.

Приветствия отправиха още Николай Димитров, син на първия директор на езиковата гимназия Димитър Димитров, председателят на Обществения съвет Донка Славова, Атанас Атанасов - зам.-председател на училищното настоятелство, както и Константин Илиев - ученик от първия випуск през 1976 година.

Събитието продължи с песни и танци на бивши и настоящи ученици.

28.04.2017г.