Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен откри майските дни на културата „Сливенски огньове”

01 май 2017 22:27,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 724
...

Кметът на Сливен Стефан Радев и изявени ученици от училищата в града запалиха символичния огън на традиционните културни празници „Сливенски огньове“. „Началото на тази културна традиция в нашия град е поставена преди 50 години”. Това подчерта в словото си пред присъстващите на специалната церемония граждани кметът Радев.

 

За тържественото откриване на празниците на централния площад „Хаджи Димитър“ дойдоха ученици и граждани от всички поколения. Сред тях бяха народният представител от Сливен Кольо Милев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, представители на културни институции.

 

В словото си Стефан Радев посочи, че празниците „Сливенски огньове” са център за местните културни прояви, излизащи и извън границите на региона, и страната. „Тази година в рамките на Майските дни на културата ще се проведат 19-то издание на Националния фестивал на детската книга и 21-вия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. В наситената програма на Дните са включени първият карнавал „Машината на времето”, концерти, изложби и много ученически прояви. Като кмет на Сливен не мога да не отбележа значението на „Сливенски огньове” за развитието на духовността във време на промяна на ценности и търсене на материално благополучие”, каза Стефан Радев.

 

Ученици поднесоха гирлянда на славата пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

 

На откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ концерт изнесоха певците Павел и Венци Венц.

 

1.05.2017 г.

Снимки

........................