Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Жени ГЕРБ–Сливен подкрепят проект “Детство без насилие” на Сдружение „Безгрижен живот”

05 май 2017 13:39, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1594
-----

Общинската организация на Жени ГЕРБ-Сливен подкрепя проект “Детство без насилие” на Сдружение „Безгрижен живот.

Кампанията ще продължи до края на месец май 2017 г. „Целта на проекта е да се подобри информираността на родители, учители и близки на деца, жертви на насилие, като така се намали насилието над тях. В рамките на кампанията ще се проведат публични обсъждания и информационни кампании в общо 12 населени места на територията на област Сливен, където има детски градини и училища. Партньор на инициативата е Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Предвижда се изработване на материали, чрез които да се повиши информираността на родители, учители и деца. Инициативата има за цел да се изведат всички психологични признаци, според вида на преживяното, за разпознаване на деца - обект на насилие, както и симптомите на физическо и сексуално насилие. Ще се търсят начини за адекватно реагиране срещу всички форми на насилие над дете - пренебрегване в семейството, жертва на злоупотреба, насилие, експлоатация или друго нехуманно и унизително отношение дома и в училище.” – споделиха от сдружението. Очакванията са за повишаване информираността на децата, техните родители и близки, за да знаят как да търсят правата си, къде могат да получат закрила и помощ. Ще бъдат посочени и институциите, които трябва да се сезират при случаи на насилие. С подкрепата си ЖЕНИ ГЕРБ – Сливен продължават каузата започната от дамите още през 2015 г.

Кампанията ще протече и с подкрепата на зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.