Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ” СЕ ГОТВИ ЗА НОВИЯ ПРИЕМ СЛЕД СЕДМИ КЛАС

05 май 2017 22:07,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 7 години, брой четения: 1677
плакат

Отпечатан е новият плакат, който информира седмокласниците от община Сливен и техните родители за предстоящия прием на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” за новата учебна година.

Гимназията ще приеме 52 ученици в две паралелки, с два различни профила. В профилираната паралелка „Хуманитарни науки” гимназистите ще имат повече учебни часове по Български език и литература, История, Философия и Английски език. В профилираната паралелка „Обществени науки” ще има повече учебни часове по История, Философия, Английски език и География. Учениците и от двете паралелки ще имат възможност да участват в извънкласни дейности като Курс по творческо писане, Журналистика, Клуб „Памет”, китайски език и култура, театрално дело, вокално-инструментална група, в спортни отбори и др. Профилираното обучение позволява на завършилите да продължат образованието си в най-престижните висши учебни заведения и да намерят професионалната си реализация в дейности, свързани с филологиите и приложната лингвистика, историята и етнологията, журналистиката и връзките с обществеността, правото, психологията, социалните дейности, публичния мениджмънт и публичната администрация, политологията, балканистиката, международните икономически отношения и др. Учениците от гимназията по традиция участват в регионални, национални и международни научно-практически конференции, конкурси и състезания и печелят призови места. Представят се отлично и участниците в олимпиадите по български език и литература, история, философия и английски език. Възпитаниците на гимназията са изключително активни в организираните на територията на община Сливен дебати, кръгли маси, конференции, дарителски акции, отбелязване на празници и годишнини от историческия календар. Включват се и в национални изяви. В Гимназията е създадена подкрепяща среда за прилагане на различни иновативни методи. Училищната общност разработва електронни уроци, презентации и други иновативни проекти, с които се включва в различните форуми за споделяне на добри практики, организирани от Регионалното управление на образованието – Сливен. Някои от споделените в глобалната мрежа практики се поемат от ученици и учители от цялата страна.

За следващите четири учебни години Гимназията кандидатства пред Министерството на образованието и науката за включване в списъка на иновативните училища в Република България с проект за работа с екип от ученици лидери. Този проект ще позволи да се насърчи желанието на най-добрите ученици да усъвършенстват своите знания, умения и опит и с компетенциите, придобити в средното училище да изберат висше училище, където да доразвият своя потенциал.