Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова присъства на откриването на XIX Национален фестивал на детската книга

09 май 2017 12:11,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 726
Снимка 1

От 9-ти до 11-ти май 2017 г. в Сливен се провежда XIX Национален фестивал на детската книга.

По традиция фестивалът бе открит в Драматичен театър „Стефан Киров“ с концерт на 09.05.2017 г., на който присъстваха областният управител Татяна Петкова и заместникът й Румен Христов, народния представител Галя Захариева, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев, дейци на културата и просветата, библиотечни работници, много деца от сливенските училища.

Гостите се насладиха на изпълненията на талантливите млади актьори Мария Димитрова и Стоян Величков. Участие взеха Иван Стоянов – българското лице на „Детска Евровизия-2015“, възпитаник на вокална формация „Морски песъчинки" - гр. Бургас, Станислав Илиев – момчето, което достойно представи Сливен в надпреварата на конкурса „България търси талант- 2016“, от Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм“, Мартин Йорданов и дует китари /Тодор Тодоров и Симеон Минчев/ - възпитаници на НУМСИ „Проф. П. Владигеров“ -гр. Бургас, акробалет „Тиара” към Военен клуб - гр. Айтос, усмихнатите малки танцьори от балет „Барби“ - Сливен, сладкогласните певици Ралица Чиликова и Джемиле Бондю и техните приятели от вокална група „Славейче“ - гр.Сливен.

За 19-та поредна година фестивалът реализира успешно основните си цели: да се даде възможност на всички участници в процеса на създаването и разпространението на детската книга, както от България така и от други страни, да се срещат ежегодно и да обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, да очертават проблемите, които стоят пред тях, да набелязват пътища за засилване на интереса на децата към книгата и четенето, в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Не на последно място да се провокира въображението и творчеството на децата.

Форумът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата, община - Сливен, Областна администрация - Сливен, Асоциация „Българска книга“ и най-големите детски издателства. Тази година тридневният празник преминава под патронажа на Мария Габриел – заместник-председател нa групата на ЕНП в Европейския парламент.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9