Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Магична вечер обещава крепост Туида на 18 май

11 май 2017 09:53,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 628
Магична вечер обещава крепост Туида на 18 май

За трета година, крепост Туида, подкрепяна от Община Сливен, ще се включи в честванията по повод Международния ден на музеите с все по-интересни и запомнящи се инициативи, обяви ръководителят на туристическия обект Мая Иванова. Това, което е подготвил екипът на крепостта, ще бъде представено в два дни - на 18 май в Деня на музеите и на 20 май - Европейска нощ на музеите.

На 18 май, от 10 до 21 часа, входът на обекта ще бъде свободен за посетители. От 19.30 часа е предвидена „Магична вечер с Quick Hands Project и приятели” – спектакъл на илюзията на сцената в Късноантична и средновековна крепост Туида.

На 20 май, от 15.00 часа до 24.00 часа, входът отново ще бъде свободен за посетителите на обекта. В 18.30 часа екипът на Туида ще се включи в карнавала „Машина на времето”, който ще се състои на главната улица в Сливен.

"За откриване на честванията по повод Международния ден на музеите, Община Сливен и крепост Туида ще подарят на сливенската публика нещо, което не е имало на сливенска сцена. Избраната тема за тазгодишния Ден на музеите е "Museums and contested histories: Saying the unspeakable in museums - Музеите и оспорваните истории: Да кажем в музеите неизразимото". Какво по - спорно и по - тайно от магията? Тази година на сцената в Средновековна крепост Туида Ви предлагаме една магична вечер с Куик Хендс проджект и приятели!", каза Мая Иванова.

"Куик хендс проджект" е първата и засега единствена магична организация в България, член на International Brotherhood of Magicians (IBM) . Създателите му - Росен Димитров - "Мr.Jim" и Йордан Белев - "Dani Magix", твърдо следват намерението си да променят статуквото на магичната сцена у нас. Положителните идеи и упорита работа на всички членове на ринга, обещават да изведат магията до световните стандарти. Привилегията да са част от това ВИП магично общество имат само фокусници, доказали професионализма и отдадеността си на каузата.

13-то издание на "Нощта на музеите" ще бъде на 20 май 2017 г. Десетки музеи и галерии в страната ще се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт-прояви. В инициативата могат да участват национални музеи и галерии, регионални музеи и общински културни институти, а също така и частни галерии и изложбени пространства, които проявяват интерес към събитието.

Европейската "Нощ на музеите" се организира като част от мероприятията, с които световната общност на музеите отбелязва Международния ден на музея ежегодно на и около 18 май.

Регионален исторически музей Сливен, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия "Димитър Добрович", Късноантична и средновековна крепост Туида и Туристически информационен център-Сливен се обединяват с общ проект карнавал „Машината на времето” по повод Европейската нощ на музеите 2017г.

"За да участие в карнавала трябва да решите в кой век искате да се върнете и как искате да сте облечени. Може да бъдете древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти в., от 20-ти в. или просто българин от днешно време. За да ви помогнат с идеи и консултации, посетете музеите и художествените галерии в Сливен", информира ръководителят на крепост Туида.

11.05.2017г.

Снимки

Магична вечер обещава крепост Туида на 18 май