Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 26 май започва регистрацията на заявления за прием на учениците в първи клас

15 май 2017 11:18,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 616

На 26 май 2017 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен за учебната 2017/ 2018 година. Родителите нагледно могат да се запознаят с начина на регистрацията в специализирания сайт за прием /ръководство за родители/ от следния линк: http://www.sliven.bg/index.csp?f=announ23032017 .

На 22 май електронната страница ще бъде достъпна чрез банер от официалния сайт на Община Сливен, като модулът за регистрация на заявления за участие в приема ще бъде активиран на 26 май.

В сайта за прием родителите ще могат да намерят информация за районите на училищата в Сливен, за графика на дейностите по приема, за броя на свободните места.

Съгласно приетата от Общинския съвет Наредба за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на община Сливен, приемът се осъществява чрез централизирано електронно класиране. Освен по електронен път, родителите ще могат да подадат своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

Припомняме, че в заявлението за прием могат да се посочат до три желания, като не се изисква посочените училища да бъдат в един и същи район. Подробна информация за критериите, районите и начина на прием може да се намери в Наредбата от следния линк:

http://www.obs.sliven.bg/uploads/files/naredbi/NPU1KOU_2017_03_30.pdf

В съответствие с утвърдения график за прием, в периода 26 май – 30 юни ще бъдат извършени три класирания. Ако след последното класиране има все още свободни места в училищата, може да се извършат и допълнителни извънредни класирания. Информация за това родителите ще могат да намерят в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата ще се класират на случаен принцип.

Приемът в подготвителните групи към училищата ще се извърши в отделно класиране, информация за което ще бъде обявена допълнително, отново в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

15.05.2017 г.