Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител приветства децата от Международния детски фолклорен танцов фестивал

17 май 2017 12:41,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 699
Снимка 1

На 17.05.2017 г. областният управител Чавдар Божурски посрещна представители на страните-участнички в 21-я Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” и техния символичен домакин от танцов състав „Веселие“ при Средно училище „Хаджи Мина Пашов” - Сливен. Тук бяха още Костадин Славов - директор на училището, и Атанас Атанасов - ръководител на фолклорния състав.

Божурски приветства с добре дошли децата и техните ръководители. Той се обърна към гостите с думите: „През тези три дни Сливен се превръща в място за среща на фолклорни традиции от различни държави. А те се представят от най-добрите посланици, които имат нациите – децата. Смятам, че фолклорът е най-добрият начин за изразяване на идентичността, културата и традициите на един народ или етнос. Това е и начинът да опознаеш, разбереш и приемеш другите,“ каза той и пожела успешни изяви на танцовите състави. Те са от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България.

Ръководителите представиха накратко своите състави. Чуждестранните гости благодариха за оказаната им чест да бъдат приети от областния управител и изразиха удовлетворението си от добрата организация на фестивала.

Последва размяна на символични подаръци и снимки.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7