Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков връчи специална награда за най - млад участник в VI-и национален фестивал на Руската песен и танц

31 май 2010 20:23,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1133

На 29 май 2010 г. в гр. Сливен се проведе VI-и национален фестивал на Руската песен и танц, Сливен 2010 г.

Фестивалът е част от инициативите по честването на 65 години от освобождението на Европа от фашизма.

Организатори на фестивалът са Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Славяни”, Федерация „Съюз на съотечествениците”, Фондация „Устойчиво развитие на България”, Областна администрация Сливен, Община Сливен,, Министерството на културата на Република България, Министерството на образованието и науката на Република България, Правителство на Москва, Руски културно – информационен център, Културно – делови център „Дом на Москва” в София.

Сливен за втори път е домакин на този фестивал, израз на признанието на организационния комитет към дейността на дружеството на приятелите на Русия и ОНД от Сливен.

Специални гости на националния фестивал Руската песен и танц бяха областният управител г-н Марин Кавръков, вицеконсула г-н Владимир Чегртков на Генералното консулство във Варна, г-н Борис Громов директор на „Дом на Москва” в София.

Специален гост- изпълнител на фестивала бе г-жа Анна Сиднина – солистка на ансамбъла към Министерството на отбраната на Руската Федерация.

На гала концерта бяха представени лауреатите на фестивала, заели първите места.

Областният управител г-н Марин Кавръков връчи специална награда за най - млад участник във фестивала на Христо Н. Вълчев ученик от ІІ –ри клас от НЧ ”Васил Левски” от гр.Сливен.

Награди бяха осигурени за всички участници от организаторите на фестивала.

Фестивалът на Руската песен и танц достави много радост на гражданите на града ни, а на участниците възможност и стимул за по-голяма изява, и реализация в областта на музиката.