Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Карнавал „Машината на времето” се проведе за първи път в Сливен

20 май 2017 21:28, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 974
---

Антони Андонов и Ясен Стоянов от сдружение „Хайдути” спечелиха голямата награда за автентични костюми на карнавала „Машината на времето”, който се проведе за първи път в Сливен. Те бяха облечени с хайдушки автентични носии и въоръжени с истински пушки и ножове отпреди 150 години. Поощрителна награда в същата категория получи Мартина Георгиева. В категория за най-оригинални костюми победители са Ростислав Русев, Ясен Стоянов и Мария-Магдалена Велчева. Най-малкият участник също бе отличен – Далия Георгиева, която е на 4 години.

 

В проявата се включиха участници с облекла, илюстриращи различни исторически периоди – български народни носии, тракийски и византийски облекла, дрехи от 20 век, опълченски униформи и др.

 

Карнавалът стартира от Стария бряст. Участниците дефилираха по главната улица, а връчването на наградите се състоя на площада пред НТС

Карнавалът е част от програмата на Майските дни на културата „Сливенски огньове” на Община Сливен и се проведе по повод инициативата „Нощ на музеите".

 

Наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кмета Стоян Марков.

Снимки

---------