Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен проведе среща за създаване на Инвестиционен съвет

23 май 2017 17:50,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 820
...

Кметът на Сливен Стефан Радев проведе работна среща за създаване на Инвестиционен съвет към община Сливен. На поканата му се отзоваха близо 50 представители на фирми - големи работодатели от различни браншове и сектори на икономиката.

Срещата се състоя днес в официалната зала на общинската администрация. Стефан Радев представи накратко необходимостта от създаването, ролята и функциите на Инвестиционния съвет. Разглеждани бяха конкретни мерки, съвместни инициативи за подобряване на инвестиционния и бизнес климат в общината.

Кметът Радев посочи, че от една страна много граждани се оплакват, че нямат работа, от друга страна - бизнесът, че не достига квалифицирана работна ръка. «Това налага да се търсят пресечните точки», каза Радев.

Почти всички бизнесмени се обединиха около проблемите, свързани с липсата на квалифицирани кадри и възможни решения и мерки, които да бъдат предприети. По думите им трудно се намират 20 - 30 годишни младежи, които да търсят работа. Бяха направени конкретни предложения за обвързване на бизнеса с образованието, както и засилване на икономическите контакти с побратимените на Сливен градове.

Кметът обяви, че в рамките на един месец общинската администрация ще организира открита трудова борса, на която да се търси пресечната точка на търсещите и предлагащите работа в града и общината. Представителите на бизнеса одобриха инициативата и обсъдиха възможностите, които общината може да предложи за подобряване на инвестиционния климат.

Предстои конституиране на Съвета, както и определяне на критериите, периодичността на неговата работа и необходимите мерки и методи за подобряване на инвестиционния климат в общината.

 

23.05.2015 г.