Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Джудисти от няколко поколения отбелязаха 40 години от създаването на спорта джудо в Сливен

28 май 2017 01:04, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 707
Асен Коруджиев и Георги Панев

40 години джудо в Сливен бяха отбелязани по инициатива на клуб „Ветерани и приятели”. Няколко поколения джудисти се събраха, за да се включат в честването. На тържеството присъстваха бивши и настоящи треньори, директори на спортното училище и състезатели.

Официални гости на събитието бяха генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев, изпълнителният директор Петьо Колев, Николина Димитрова - председател на съдийската колегия, Силвия Никова- спортен експерт в Община Сливен и Борислав Павлов - член на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Общинския съвет.

„Достигането на юбилея е доказателство за всеотдайния Ви труд, отдаден за утвърждаването и съхраняването на авторитета на спорта в нашия град. Тези 40 години носят тежестта на традицията, опита, дисциплината, донесли успехите на джудото в Сливен и множество спортисти и шампиони”, пише в поздравителен адрес, изпратен от кмета на Сливен Стефан Радев до организаторите на събитието.

Генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев подчерта, че благодарение на много хора джудото в Сливен е на високо ниво.

„Безбройните медали и отличия, които състезателите са дали на този спорт, са благодарение на професионализма на треньорите, с активното съдействие на общинската управа, спортното училище и други привърженици на спорта”, каза той.

От името на Федерацията Коруджиев връчи награди за високи постижения и принос към джудото в Сливен на Костадин Калоферов и Борис Божков- първите треньори по джудо в нашия град.

Треньорите Георги Панев и Георги Велев бяха удостоени с трети дан, а Петър Вучков-втори дан. Награда получиха още доайенът Тодор Марчев, който навършва 65 години, Стайко Стайков и Лъчезар Темелков от клуб "Ставен", Силвия Никова от Община Сливен, бившият директор на спортното училище Жулиета Минчева, настоящият директор - Наташа Иванова, Данаил Дичев - състезател, обучаващ се в Япония и Бетина Темелкова - състезател.

Почетният председател на АСК "Джудо"-Сливен Георги Панев получи Приз за развитието и съхранението на спорта джудо в Сливен. Наградата му бе връчена от Кирил Кирчев - председател на клуб "Ветерани и приятели".

„Много хора имат принос за развитието на джудото в Сливен. Тази вечер показахме, че когато сме заедно, можем да постигнем успехи. Всички обичаме този спорт и милеем да него. Джудото в Сливен има минало и традиции, има и бъдеще”, каза Георги Панев.

В момента в Сливен има три спортни клуба по джудо и един в село Тополчане, с общо 11 треньори. В тях тренират около 300 джудисти.

Спортът джудо бележи началото си в Сливен през 1977 година. Първите привърженици на спорта започват първи тренировки в сградата на МВР - Сливен и поставят началото на практикуването му в града под Сините камъни. В началото те тренират със собствени екипи, с които по-късно участват и в провежданите състезания.

 

Снимки

------------