Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евробазар "Сливенски продукт - с европейско качество" се провежда в Сливен

29 май 2017 11:58,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 641
базар

Евробазар "Сливенски продукт - с европейско качество" беше официално открит в Сливен. Той е разположен около фонтаните, източно от сградата на Общината. Своята продукция представят местни хлебари, сладкари, производители на вино, млечни и месни продукти. Изложени са още пчелен мед, билки, картички с рециклирана хартия и др.

Кметът на Сливен Стефан Радев откри събитието и заяви, че целта на базара е да популяризира качеството на местните продукти - основно на малките и средни фирми. "Имаме продукти с високо качество, на европейско и световно ниво. Хубаво е повече хора да научат за тях и да ги опитат", каза Радев.

На откриването на евробазара беше и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. "Евробазарът е една страхотна инициатива и мога само да поздравя организаторите, още повече, че аз я разглеждам в светлината на предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз. С продуктите, които произвеждаме, ние можем да направим страната си още по-популярна и още по-видима", коментира Златев.

По време на базара ще има информационни щандове, еко работилници, изложби, интерактивни игри. Екипът на крепост "Туида" също се включва в инициативата, която се организира за втора поредна година от Европейски информационен център „Европа Директно – Сливен”, съвместно с Община Сливен, Обществен дарителски фонд Сливен и Сдружение „Клуб по конен спорт Табора”. Поводът е предстоящата Европейска зелена седмица #EUGreenWeek 2017.

Евробазарът ще продължи до 2 юни.

 

29.05.2017г.

Снимки

базарЕвробазар "Сливенски продукт - с европейско качество" се провежда в Сливенбазарбазарбазарбазар