Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На редовна сесия на 30 май Общинският съвет ще обсъжда 43 важни за гражданите въпроси

29 май 2017 14:55,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 677
...

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 30 май 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 44 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти днес председателят на Общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция взеха участие и заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров.

Точката за съдебните спогодби по образувани търговски дела пред Окръжен съд Сливен, направено от Бул-гейт, ще бъде оттеглена от кмета и внесена за гласуване на следващо заседание на общинския съвет, каза Митев. „Целта е да бъде поднесена повече информация за вземане на по-правилно решение при гласуването на общинските съветници”, посочи председателят на общинския съвет.

Сесията ще разгледа проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинските пътища в община Сливен, както и проект за Правилник за допълнение на Правилника за устройството и дейността на общинското предприятие „Градска мобилност”. Общинският съвет ще даде съгласие общината да кандидатства по европейски проекти, ще упълномощи кмета да подпише ”Запис на заповед”, като обезпечение на 1 процент авансово плащане по проект за интегрирания градски транспорт. На тази сесия ще бъдат гледани всички финансови отчети и показатели на общинските дружества. Ще бъде направена промяна в състава на постоянните комисии, както и попълнена комисията по символика към общинския съвет. Ще се определят цени за таксиметров превоз на пътници, брой таксиметровите автомобили и условия и ред за тяхното разпределение на територията на общината, както и други важни за гражданите въпроси.

Нормативните документи, дневният ред, предложенията за сесията и протоколите от проведените заседания са поместени на електронната страница на Общинския съвет: http://obs.sliven.bg/.

29.05.2017г.