Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тече организацията по въвеждане на платено паркиране в центъра на Сливен

01 юни 2017 13:17,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 639

Все още се полага маркировка за „Синята зона“ в Сливен. При благоприятни атмосферни условия, дейностите се очаква да приключат до месец и платеното паркиране да влезе в сила. Това заяви управителят на общинска фирма "Градска мобилност" Димитър Пантелеев. Той съобщи, че е сключен договор с фирмата за доставка и инсталация на оборудване за кратковременно паркиране, чрез което ще се извършва един от начините на заплащане чрез СМС, тече срокът и по изработване на скобите. Пътните знаци вече се поставят. През месец юни се очаква и да стартира приемът на заявления по образец за издаване на стикери за предплатено паркиране.

В отговор на многобройни запитвания от хора в неравностойно положение, Пантелеев припомни, че лицата, притежаващи карта за паркиране на хора с трайни увреждания, могат да паркират неограничено във времето на местата, обозначени за това. Единственото условие е моторното превозно средства да обслужва пряко лицето в неравностойно положение и да не се преотстъпва на друг.

"Непрекъснатият брой на увеличаващите се автомобили задълбочават проблема с паркирането, особено в централна градска част. Въвеждането на синя зона предлага алтернатива на масовото безразборно паркиране, ще оптимизира градския трафик и гарантира безопасно движение на пешеходците по тротоарите, които не винаги се използват по предназначение", смята Димитър Пантелеев.

Той припомни, че обхватът на платеното паркиране е между булевард "Братя Миладинови", булевард "Стефан Караджа", ул. "Генерал Скобелев", улица "Георги С. Раковски", улица "Георги Гюлмезов", улица "Драгоман" и булевард "Христо Ботев".

 

01.06.2017г.