Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

02 юни 2017 13:39,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 595
Снимка 1

Днес гражданите на Сливен отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с общоградско поклонение.

Да поднесат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци на централния площад бяха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-председателят на Общински съвет Кирчо Димитров, заместник-кметовете на Община Сливен Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева. Беше положен венец от името на народния представител Десислава Танева. Цветя поднесоха учениците от сливенските училища, представители на партии и организации, много граждани. Точно в 12.00 часа градът беше огласен от вой на сирени, а сливенци сведоха глава в знак на почит към загиналите за свободата ни.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества ежегодно в България на 2 юни. Официално се отбелязва от 1901 г. Тази година се навършват 141 години от гибелта на Ботев и неговата чета.

Общоградското поклонение беше организирано от Община Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3