Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състезание между училищата за защита при бедствия ще се проведе в Сливен на 6 юни

02 юни 2017 14:45,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 625

Общинско междуучилищно състезание за защита при бедствия и противообществени прояви ще се проведе в Сливен на 6 юни, от 10,30 часа, в двора на СУ „Пейо Яворов“. То ще премине под мотото „Не затваряй очи“. В него ще участват ученици от VІ и VІІ клас.

Проявата е етап от Републиканското състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, с допълнителен елемент решаване на казуси от противообществени прояви и посланието „Не затваряй очи!”.

«Община Сливен е единствената община в България, която провежда теоретичния етап от състезанието с всички ученици, не само със състезателите», каза инж. Снежана Кънева – началник отдел «Сигурност и управление при кризи».

Основна цел е да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици при бедствия, пожари и извънредни ситуации на шестокласници и седмокласници от сливенските училища. Идеята е участниците да бъдат мотивирани да продължат подготовката си за действия при кризисни ситуации, да изградят модели на поведение и да се утвърди превантивната роля на състезанието сред учащите.

Надпреварата е отборна. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител.

Участниците ще преминат през пет центъра – „Защита при бедствия“, „Защита при промишлени аварии и радиоактивно заразяване“, „Пожарна безопасност”, „Първа помощ” и „Противообществени прояви”.

В центъра „Защита при бедствия“ ще бъде симулирано земетресение с продължителност 20 секунди и наводнение с „давещ се“ в порой, при които състезателите ще покажат начина на действие при тези две бедствия. За останалите центрове също са предвидени интересни ситуации, въпроси и казуси.

Най-добре представилите се отбори ще бъдат класирани на първо, второ и трето място.

01.06. 2017 г.