Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от спортното училище в Сливен получиха европейски сертификати за практика в Италия

05 юни 2017 17:21,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 621
Ученици от спортното училище в Сливен получиха европейски сертификати за практика в Италия

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи на ученици от спортното училище "Димитър Рохов" европейски сертификати, удостоверяващи тяхната практика в Италия по проект "Спортът е моята бъдеща професия"по образователната програма "Еразъм +" на Европейския съюз. В партньорство с Асоциация "Луче" от град Вазере - Италия от 23 април до 12 май тази година ученици и учители от спортовете джудо и футбол бяха на практика по професията "помощник-треньор" в град Сесто Календе и Кастелето, провеждаха лекционни и практически тренировъчни занятия с хора с увреждания, участваха в спортни състезания и контролни срещи, реализираха богата културна програма във Венеция и Милано.

Във връзка с успешното приключване на дейностите, получената висока оценка от партньорските италиански спортни клубове по футбол и джудо, както и отправените предложения към сливенското училище за съвместна работа в областта на спорта, тържествено бяха връчени "Европас" сертификатите на 15 ученици и двама учители, представили достойно нашия град в Италия.

Получените сертификатите на учениците дават възможност да работят по специалността "помощник-треньор" във всяка европейска държава. Те получиха и сертификат за преминат курс по италиански език.

Кметът Стефан Радев поздрави учениците и преподавателите за добрите отзиви за Сливен след тяхното представяне. "Поздравления и за ръководството на училището за това, че освен с учебната работа, намира сили и енергия да се занимава с други проекти. Това е възможност най-вече за учениците да се докоснат до друга култура и техни връстници и в същото време да видят, че по нищо не отстъпваме на държави като Италия", коментира той. Кметът пожела на учениците много успехи и възможности, чрез които да прославят Сливен и България по света.

05.06.2017г.