Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До седмица приключва окосяването на всичките тревни площи в града

07 юни 2017 10:47,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 615
...

До седмица приключва окосяването на всичките тревни площи в града

 

Тревните площи на територията на град Сливен са общо 848 декара. За м. май фирмата по поддръжката им, е окосила 446 дка, като в т. число 30 дка /представителната градска част/ са косени 3 пъти. Това съобщи експертът от отдел „Екология” в община Сливен Емилия Кючукова.

Към момента фирмата е окосила градинките в кварталите „Република”, „Кольо Фичето”, „Даме Груев”, „Стоян Заимов” – север, „Гео Милев” и Централната градска част. Пред завършване е косенето в кв „Клуцохор” / ? е окосено/. До края на седмицата ще се окоси в кварталите „Българка” и „Младост”. От понеделник фирмата влиза да коси в кв. „Стоян Заимов” – юг. С това приключва окосяването на всичките тревни площи в града.

Тъй като е прекратен договорът с фирмата, спечелила обществена поръчка по ЗОП за поддържане на тревните площи на територията на град Сливен, ? се възлагат крайно нуждаещи се дейности.

Общината със собствени средства – закупуване на техника за косене и ползване на хора по програми и граждански договори, е окосила градинките в кв. „Сини камъни” / 47.5 дка/ и кв. „Дружба” /103.4 дка/.

От 1 юли новосъздаденото общинско предприятие трябва спешно да направи трето косене на булевардите и подходите към града. Трябва да се изреже живия плет, защото се създава опасност от ПТП, каза още Емилия Кючукова.

От общинския отдел „Екология” посочиха, че при попадането на змия, гражданите могат да подават сигнал към тел. 112. От там насочват сигналите за проверка и действия към пожарната или Областната дирекция „Безопасност на храните”. Никой няма право да избива животните, защото са защитени със Закона за биологичното разнообразие /Приложение №3 „Защитен вид”/, посочиха еколозите.

07.06.2017г.