Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен форум за превенция на трафика на хора се организира в Нова Загора

07 юни 2017 11:59,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 507
Информационен форум за превенция на трафика на хора  се организира в Нова Загора

Във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора, в гр. Нова Загора се проведе Информационен форум, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), гр. Нова Загора и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен.

Събитието се състоя на 6 юни в Клуб на дейците на културата, като включваше два етапа. Кампанията от 10.30 ч. беше насочена към учители от учебните институции в града и специалисти за работа с деца и младежи. Секретарят на МКБППМН – гр. Нова Загора, г-жа Мария Казакова благодари на присъстващите за интереса и участието във форума и представи секретаря на Местната комисия за борба с трафика на хора – гр. Сливен, г-н Владимир Друмев. Той изтъкна значението на засилената превенция чрез повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора и акцентира върху безопасното използване на интернет пространството. Г-н Друмев подчерта, че получената информация по време на мероприятието ще доведе и до по-доброто сътрудничество и координация на действията на всички институции, имащи отношение към това престъпление.

Вторият етап на форума бе насочен към подрастващите – представители на Ученическите парламенти от средните училища в гр. Нова Загора., които участваха в интерактивна презентация, за да научат повече за престъплението трафик на хора. Всички участници получиха специализирана брошура за превенция на трафика на хора, с координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора, местните структури към нея и друга полезна информация.

Акцент в съвместната инициатива между двете комисии, беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.