Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Забранява се брането на липов цвят от общинските озеленени площи

07 юни 2017 17:15,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 541
...

Кметът Стефан Радев издаде заповед, с която се забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други пешеходни пространства на територията на община Сливен. Целта е предотвратяване увреждането на общинската дървесна растителност при безконтролно бране на липов цвят.

Със заповедта са запознати всички кметове на населени места, кметските наместници и експертите в Центровете по административно обслужване, длъжностните лица от отдел „Екология” и инспектори „Други дейности по опазване на околната среда”, управителят на “Общинска охрана и СОТ - Сливен” ЕООД, както и полицията, за сведение, изпълнение и контрол.

При неизпълнение на настоящата заповед, по силата на чл. 34 от Наредба № 1 за опазване на озеленените площи и декоративната растителност и чл.35в от Наредбата за обществения ред в Община Сливен, нарушителите заплащат съответната глоба.

Настоящата заповед важи за вегетационен сезон 2017 година. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на Валя Радева, секретар на община Сливен.

 

07.06.2017