Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В края на месеца областният управител Чавдар Божурски ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие

08 юни 2017 13:38,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 665
Снимка 1

Това съобщи областният управител Чавдар Божурски на днешната пресконференция.

Регионалният съвет за развитие на Югоизточен район /РСР на ЮИР/ е орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в Югоизточен район /включващ областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол/. В състава му влизат заместник-министрите на 12 министерства, областните управители на 4-те области, кметове на общини, представители на работодателските организации и на организациите на работниците и служителите.

Председателството се извършва на ротационен принцип на 6 месеца, а в момента съветът се председателства от областния управител на Сливен. На 30 юни предстои второто заседание за тази година.

На него основна тема ще бъде представяне, обсъждане и одобряване на Годишния доклад за наблюдение изпълнението на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за 2016 г. Регионалният план за развитие определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво регионално и местно развитие на територията на района. Ежегодно се изготвя доклад за изпълнението на регионалния план и той се приема от Регионалния съвет. Друга тема в дневния ред ще бъде запознаването на членовете на съвета с хода на операциите по оперативните програми в Югоизточен район към м. юни 2017 г., вкл. и по области и общини. Тази информация ще бъде представена от представители на Управляващите органи на оперативните програми.