Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител председателства първото общо събрание на Асоциацията по ВиК

03 юни 2010 13:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1089
снимка

На 3 юни 2010 г. /четвъртък/ от 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Сливен се състоя първото общо събрание на Асоциацията по ВиК.

На първото общо събрание присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, Директора на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" г-жа Гергана Джамбазова, кметовете на четирите общини от Областа и упълномощени от тях лица, както и управителя на „ВиК” ООД Сливен инж. Никола Терзиев.

Председател на Общото събрание на Асоциацията по ВиК е Областният управител в качеството си на представител на държавата.

Представител на общината в Общото събрание на асоциацията по ВиК е кметът на общината, а при невъзможност той да участва, общинският съвет определя друг представител.

Асоциацията по ВиК е особен вид юридическо лице, което възниква по силата на закона.

Общото събрание на Асоциацията по ВиК ще осъществява своята дейност на редовни и извънредни заседания.

Редовните заседания ще се провеждат най – малко два пъти в годината.

Извънредните заседания ще се провеждат по предложение на председателя.

Заседанието ще е редовно, ако на него присъстват представителите на държавата и общините, които притежават не по-малко от две трети от всички гласове.

Според закона, когато в съответната асоциация по В и К участва държавата и повече от една община, държавата има право на 35 на сто от гласовете, а всички общини разпределят помежду си 65 на сто от гласовете, пропорционално на броя на населението им.

На проведеното първо общо събрание с единодушие бе прието решение за разпределяне на гласовете на общините в рамките на тяхната квота, показано в диаграмата от прикачения файл. Разпределението е съобразено с броя на населението на всяка една община, съгласно решение № РД-02-14-2234 / 22.12.2009 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, обнародвано в «Държавен вестник» бр. 7 /26.01.2010 г.

Снимки

снимка

Файлове

съотношение [62.0KB]

Microsoft Word Document