Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен сключи новите договори със спортните клубове за безплатно ползване на базите

22 юни 2017 17:08,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 659
Община Сливен сключи новите договори със спортните клубове за безплатно ползване на базите

Новите договори за безвъзмездно ползване на общинската спортна база в Сливен за провеждане на учебно-тренировъчна и състезателна дейности бяха подписани на работна среща днес. Срещата беше свикана от кмета Стефан Радев заради изтичането на старите договори. На нея присъстваха председатели и представители на спортни клубове и треньори.

Договорите за ползване на общинската спортна база в града са за срок от три години. В тях е регламентирано, че ползвателите на съоръженията трябва да отговарят на изискванията от Закона за физическото възпитание и спорта, да са редовни членове на съответната българска спортна федерация и да имат изградена структура (отбори), участващи в държавни първенства в предходната и настоящата година. Задължително е да разполагат с треньори, имащи необходимия ценз за провеждане на учебно-тренировъчна дейност, както и трудов договор между клуба и специалиста. Клубовете трябва да са отчели в определения срок с необходимите финансови документи сумата, получена като субсидия, ако има такава и др.

"Общината отделя немалко средства за подпомагане на спорта, предвид възможностите, които има. В доста практики по отношение на дейността със спорта и спортните клубове, сме в по-добро състояние от много други общини. Разбира се има и такива, които правят много повече, имат по-добри възможности, работили са през годините, за да може да си го позволят", заяви кметът Стефан Радев. Той призова участниците в срещата за диалог, в който всеки може да изрази открито проблемите и да се търси начин за решението им. "Можете да дадете предложения как да се променят правилата на работа и в каква посока, но когато има такива и имаме договорни отношения, всяка от страните трябва да ги спазва. Община Сливен също изпълнява това, което е поела като ангажимент", каза още той.

Представителите на спорните клубове споделиха, че са доволни от договорните отношения и благодариха за това, че Община Сливен плаща всякакви текущи разходи, консумативи и поддръжка на спортните обекти. Бяха дискутирани съществуващи проблеми и беше обсъдено тяхното решение.

В работната среща участваха още заместник-кметът Пепа Чиликова и спортният експерт в общинска администрация Силвия Никова.

22.06.2017г.

Снимки

Община Сливен сключи новите договори със спортните клубове за безплатно ползване на базите