Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен организира открита трудова борса на 28, 29 и 30 юни

23 юни 2017 12:46,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 772

Открита трудова борса ще се състои на 28, 29 и 30 юни на площада пред сградата на Община Сливен. Всеки жител на общината, който си търси работа, е поканен да посети събитието. Подобен форум се провежда за първи път в града. Той се организира по инициатива на кмета Стефан Радев след проведени срещи с представители на бизнеса в Сливен, на които бяха обсъдени затрудненията пред фирмите в процеса на осъществяване на тяхната дейност. Липсата на кадри беше идентифицирана като основен проблем за работодателите в градa. Затова ръководството на Общината обединява усилията си с бизнеса в опит за откриване на пресечната точка между търсещите и предлагащите работа.

Тридневният форум е част от активната дейност на общинското ръководство за подобряване условията за работа в Сливен и задържане на кадрите в града. Откритата трудова борса ще даде възможност на работодателите да представят своята дейност в детайли, да направят директен контакт с търсещите работа и да приемат кандидатури на място. В нея ще участват 21 фирми с различен предмет на дейност.

Събитието се организира съвместно с Дирекция бюро по труда – Сливен. Предвижда се по време на трудовата борса, на която работодателите ще представят своята дейност, паралелно да се провеждат индивидуални срещи с граждани, кратки обучителни семинари, които да им помогнат да намерят своето работно място.

Участието във форума е безплатно.

23.06.2017г.