Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Решението за кожния диспансер е запазване на дейността му и преминаване към областната болница

28 юни 2017 08:26,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 508

Най-доброто решение за Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен е запазване на дейността и преминаване към областната болница. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти. Той информира, че се водят разговори с директора на болницата за търсене на начин за ускоряване на процедурата. Информиран е и министърът на здравеопазването.

„Това за мен продължава да бъде възможно най-доброто решение за жителите на общината. Дейността трябва да се запази. Връщам се на тезата си от преди една година - ние сме на път да загубим тази дейност с окончателното фалиране на общинското дружество“, каза кметът.

Той припомни, че в началото на годината с решение на общинския съвет на центъра са отпуснати 10 000 лева заем заради мнението, че с тези пари проблемите ще се решат. Към момента с ново писмо от Центъра информират, че ако Oбщинският съвет не отпусне нов заем от 37 хиляди лева, ще бъдат принудени да затворят от 1 юли.

Кметът се надява Oбщинският съвет да приеме предложението за преминаване на дейността към болницата, защото другият вариант е фалит, загуба на дейността и сградата.

„За съжаление, за една година се приближаваме към този негативен сценарий. Надявам се този път да има повече подкрепа от страна на общинските съветници“, допълни кметът.

28.06.2017 г.