Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По време на Откритата трудова борса сливналии си намериха работа, а фирми – бъдещи служители

30 юни 2017 12:05, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 851
---

Граждани, които си търсят работа, вече са намерили своя бъдещ работодател по време на Откритата борса, която се провежда в Сливен. Фирмите, които участват, са осъществили контакти с много хора и предстоят още срещи между тях през следващите дни. Това стана ясно от разговори на кмета Стефан Радев с представители на фирмите. Те потвърдиха, че най-големият проблем пред бизнеса е липсата на кадри и приветстваха инициативата на Общината заради възможността за пряк контакт с хората.

 

„Мога да кажа, че буквално съм изненадана от интереса, който предизвика трудовата борса. Идват много интелигентни хора, но имаше и такива, които просто нямат какво да правят и само наблюдават. Нашият таргет е към жителите, които са установени в Сливен, които обичат града си, и ги намираме. 50 процента от хората си ще наемем от откритата трудова борса. Автобиографиите, които събрах, и информацията, която имам, е изключително добра”, каза Ивелина Аргирова от фирма „Нилсън Адмосфиър“ .

 

Според Христо Филипов от „Топ Микс”, директният контакт с кандидатите за работа и възможността фирмите да представят дейността си, са от полза и за двете страни. Той е от Пловдив, но от година е привлечен на работа в сливенската фирма. Започнал е като стажант, вече е младши специалист.

 

Генка Георгиева от фирма „Едоардо Миролио“ сподели, че напоследък се усеща осезаемо нуждата от работници, но бе категорична, че работа има за тези, на които им се работи. Един от начините да се задържат хората в града, е бизнесът да осигурява по-добри условия на труд и адекватно възнаграждение.

 

„Прекрасна инициатива! Добре за младите хора, само да им се работи, да не са мързеливи. Понякога родителите от много ласки и грижи, за да ги предпазят, им правят лоша услуга. Важно е децата да бъдат възпитавани на труд”, каза Славка Хърлева от град Шипка, която посети борсата.

 

Представителите на фирмите споделиха, че интересът към събитието е по-голям до обяд и в късния следобед. В някои случаи гражданите търсят различни от предлаганите позиции, а други не са достатъчно квалифицирани. Очакванията на много млади хора са за високи възнаграждения за малък обем от работа. Бизнесът препоръча подобна проява да се провежда в края и началото на летния сезон, когато хората се завръщат в града или преди да поемат сезонни ангажименти.