Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира прием на проекти по процедура „Разработване на продуктови и производствени иновации“

03 юли 2017 13:44,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 626
Снимка 1

Управляващият орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ обяви прием на проекти по процедура „Разработване на продуктови и производствени иновации“. Допустими кандидати са микро, малки, средни и големи предприятия, които имат минимум три приключени финансови години (2014, 2015 и 2016 г.) преди датата на обявяване на процедурата. По настоящата покана за подбор на проектни предложения предприятието-кандидат може да участва самостоятелно или в партньорство с научна организация.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 68 454 050 лева. Минималният размер на заявеното безвъзмездно финансиране за всеки индивидуален проект е 100 000 лева, а максималната помощ за микро и малки предприятия – 500 000 лв., за средни – 750 000 лв., за големи – 1 000 000 лв.

Одобрените кандидати ще получат средства за създаване на прототипи и пилотни линии и извършване на изследвания и измервания, необходими за разработването на продуктова (стока или услуга) или производствена иновация.

Ще бъдат финансирани още дейности, свързани с придобиване на дълготрайни материални активи, както и придобиване на специализиран софтуер (включително разработване на софтуер и лицензи за срока на изпълнение на проекта), представляващ дълготраен нематериален актив.

По операцията са допустими за изпълнение и дейности относно осигуряването на защита на индустриалната собственост на национално и международно равнище и ползване на необходимата за това експертна помощ.

Фирмите могат да подават своите проектни предложения по електронен път до 17:30 ч., 26 септември 2017 г.

Пълният пакет документи по операцията е публикуван на интернет адреса на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.: www.opic.bg, на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Европейските структурни и инвестиционни фондове: www.eufunds.bg, както и на Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020): https://eumis2020.government.bg.

Подробна информация за условията за кандидатстване по процедурата „Разработване на продуктови и производствени иновации“ може да бъде получена в Областен информационен център Сливен всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч.

 

Областен информационен център Сливен е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, финансирани по ОП „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.