Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и зам. областният управител г-н Христо Карабекиров участваха в тържествата по повод 200 години от рождението на Жельо в

07 юни 2010 13:09,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1284

На 4 юни 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръкови, зам. областният управител г-н Христо Карабекиров участваха в тържествата по повод 200 години от рождението на легендарния Жельо войвода.

На тържеството присъстваха и народният представител от ПП „ГЕРБ” г-ца Десислава Танева, заместник-кметът г-ца Радост Костова, секретарят на общината г-жа Петя Руменова, началникът на отдел „Култура и вероизповедания" г-жа Дора Ескидарова, общински съветници от различни групи и представители на ПП „Атака" и БЗНС.

Признателните жители на село Жельо войвода отбелязаха 200 години от рождението на своя патрон с двудневни тържества. В центъра на селото бе открита паметна плоча на войводата. В сградата на читалището бе открита етнографска изложба, с експонати от бита на хората в селото, след което се проведе тържествено събрание. Председателката на читалищното настоятелство г-жа Цветана Симеонова, разказа за живота и делото на именития войвода. Празничния концерт с участието на състави от селото, както и на ученици от училището в Жельо войвода допринесе за доброто настроение на жителите и гостите на селото.

Тържествената заря се превърна в кулминационната точка на празничното настроение и чувство за достойнство и принадлежност към духа на далечните времена.

На 5 юни се проведе Регионалния фолклорен празник "На събор край Тунджа".

Това е първият етап от надпяването на самодейни състави и класиране на най-добрите за участие в Десетия национален събор на българското народно творчество – ”Копривщица 2010”.