Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Аграрният университет в Пловдив ще създава обучителен център в Сливен

11 юли 2017 15:41,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 503

Аграрният университет в Пловдив ще създава обучителен център в Сливен, съобщи кметът Стефан Радев пред журналисти днес. Радев и заместник-кметът по хуманитарните дейности са провели вчера среща с ректора и част от академичното ръководство на Аграрния университет. На нея са обсъдени общи планове за изнесено обучение на университета на територията на общината.

„Очаква се процедура по приемане на обучителен център в Сливен с тенденция да се започне процедура по акредитация на обучение на магистри и бакалаври в нашия град. Община Сливен е лидер в производството на праскови в страната, на второ място сме по производството на череши, все повече лозя се създават. Все повече инвестиции се правят в тези направления, които са от най-интензивните отрасли на растениевъдството. Смятам, че ще има интерес към този обучителен център, особено от работещия бизнес в тази област”, каза Радев.

„Надявам се по пътя, по който тръгваме да ни доведе до това в Сливен да се предоставя висше образование по агрономство. Аграрния университет е не само един от най-добрите университети в България, но областта в която обучава специалисти, е на европейско ниво. Имаме много работа да популяризираме ценността на това образование за младите хора, посочи кметът Стефан Радев

 

11.07.2017г.