Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

1,8 млн. лв. влагат в строежа на пречиствателната станция за питейни води в Котел

12 юли 2017 10:01,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 638
Снимка 1

На 11.07.2017 г. областният управител Чавдар Божурски присъства на стартирането на строежа на нова пречиствателна станция за питейни води в гр. Котел.

Първа копка на съоръжението направиха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев и кметът на община Котел Коста Каранашев. Проектът е на стойност 1,8 млн. лв., от които 350 000 лв. се осигуряват от МРРБ на база сключено споразумение с общината. Срокът за изпълнение на проекта е 330 дни.

Пречиствателната станция ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р. Изворска, който снабдява града, чрез реагентна обработка и филтриране през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се гарантира високото й качество. Със строителството на пречиствателната станция ще се реши проблемът с варовика и замътването на водата в града при обилни валежи. Допълнително със средства на ВиК ще се подмени и водопроводът по улиците „Проф. Павлов“ и „Луда Камчия“ в Котел, които предстои да се асфалтират.

Заместник-министър Йовев коментира, че с бюджетни средства ще се завърши пречиствателната станция за питейни води на Сливен. Нужният финансов ресурс за това е осигурен. Търси се възможност с европейски средства да се завършат довеждащите и отвеждащи водопроводи до станцията, както и необходимите водоеми и съоръжения.

 

Снимка: МРРБ