Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ Д-р Иван Селимински

14 юли 2017 14:23, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 1962
---

Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Сертификатът е издаден за участието на неонатологичното отделение в кампанията на фондацията по повод Световния ден на кенгуру-грижата.

Така беше поставено началото на въвеждането на тази практика, доказана в световен мащаб като най-висок стандарт в добрата грижа за преждевременно родените деца.

 

МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” - Сливен, заедно с още 13 болници в цялата страна, получиха сертификати за участието си в кампанията “Световен ден на кенгуру-грижата”, който отбелязахме за първи път в България на 15 май 2017 година.

 

Д-р Таня Праматарова, началник Неонатологично отделение, получи сертификата лично от Надя Дренска, член на управителния съвет на Фондация “Нашите недоносени деца”. Тя отправи специални благодарности към д-р Праматарова и целия екип на отделението, които винаги подкрепят със сърце и душа кампаниите на фондацията.

 

С включването си в инициативата участниците заявиха категоричния си стремеж към осигуряване на най-добрата грижа за своите малки пациенти.

 

„Екипът на Фондация “Нашите недоносени деца” се надява с общи усилия да превърнем кенгуру-грижата в практика, която да помага на все повече бебета и техните родители да преминат по-лесно по пътя, който трябва да извървят от неонатологичното отделение до дома“, каза Надя Дренска.

 

Фондацията изказва огромните си благодарности към всички отделения, които подкрепиха кампанията, на лекарите, акушерките, сестрите - всички, които се грижат за малките герои и приемат своята професия за мисия.

 

Снимки

---