Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започна ремонт на сграда, където ще се помещава център за незрящи

14 юли 2017 15:32,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 957

Започнаха ремонтните дейности на сградата на бившия Младежки дом в квaртал „Република” в Сливен, която ще се ползва за нуждите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за незрящи.

Заместник-кметът Стоян Марков информира, че сградата е едноетажна, с площ от 249.07 кв. м. и към момента е в много окаяно състояние. Той обясни, че съществуващите помещения са с отвори и без врати. Няма външна дограма по врати и прозорци. Компрометирани са тотално покривните настилки - с поникнала трева и бурени. Налични са повсеместни течове, което налага покривните настилки да се демонтират до плочата и да се изпълни нова покривна конструкция.

Сградата се ремонтира в изпълнение на проект „Основен ремонт на Център за социална рехабилитация и интеграция за незрящи”, финансиран от бюджета на Министерството на труда и социалната политика по проект „Красива България”. Основната цел на проекта е повишаване качеството на предлаганите услуги за незрящи на територията на общината и създаване на условия за разкриване на нови социални услуги, каза Марков. Той добави, че с това Община Сливен продължава политиката си, насочена към уязвимите групи в града.

След проведена обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки, е избрана фирма-изпълнител. Стойността на договора за строително-монтажните работи е 150 941,69 лв. с ДДС.

Предвидени са разваляне на тухлена зидария, демонтаж на метална дограма, разваляне на настилка от теракотни плочи, направа на дървена покривна конструкция, доставка и полагане на пароизолация и топлоизолация от каменна вата за покрив и направа на армирана бетонова настилка. Ще се извърши доставка и полагане на хидроизолация и топлоизолация по подове, гипсова шпакловка по стени и тавани, латекс по стени и тавани, доставка и монтаж на вътрешна алуминиева дограма, доставка и монтаж на външна PVC дограма, ремонт на баня и тоалетни, поставяне на климатици и др.

След приключване на проекта, ползвателите на Центъра за незрящи ще разполагат с кабинет по готварство и полезни умения, кабинет по зрителна рехабилитация, кабинет по арт терапия, многофункционална зала, изграждане на помещения за фитнес и масаж – за двигателна рехабилитация.

Всички социални услуги, предлагани от Центъра, ще бъдат изнесени в ремонтираната сграда, а сега действащото помещение от 47.67 кв. м. ще се използва за административно обслужване на потребителите.

Сградата на бившия Младежки дом е предоставена на Община Сливен от Областна администрация за нуждите на центъра за незрящи.

14.07.2017г.