Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев пожела на Димитър Каразапрянов успешна реализация в медицината

08 август 2017 14:09, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 940
Димитър Каразапрянов и кметът на Сливен Стефан Радев

Кметът на Сливен Стефан Радев прие днес в Общината Димитър Каразапрянов, спечелил златен медал на международна олимпиада по биология и неговия баща – д-р Антоан Каразапрянов.

„Много съм радостен, че имаме представител на Сливен, който е сред лидерите на света и то в такава сериозна научна общност като биологията. Винаги съм казвал, че образованието е възможно най-добрата и доходоносна инвестиция“, посочи кметът на Сливен.

Радев благодари на преподавателите, които са го подготвили за този успех и на семейството му за подкрепата. Кметът подари първия лекарски стетоскоп на Каразапрянов, вече студент по медицина в София.

„Надявам се, че това да е само стъпка в една много успешна кариера, повод за бъдеща професионална и житейска радост, и удовлетворение от постигнатите резултати”, каза още Радев.

Димитър Каразапрянов бе част от Българския отбор, който се завърна с три медала – златен, сребърен и бронзов, от международната олимпиада по биология във Великобритания. Отборът ни бе представен от трима ученици от Националната природо-математическа гимназия и един от Софийска математическа гимназия.

Димитър Каразапрянов, възпитаник на ПМГ „Добри Чинтулов” и на Националната природо-математическа гимназия разказа накратко за подготовката си за големия успех, както и за перипетиите през които е преминал. По думите му трябва да се направят промени в образователната система, за да се стимулират възможностите на учениците, в която и да е област на образованието.

Димитър Каразапрянов е победител в множество международни състезания по химия и биология. Безспорни успехи в областта на биологията и химията има и неговият по-голям брат Петър, вече последна година студент по медицина. Техните учители в сливенската гимназия са Росица Делчева - биолог и Ваня Станчева – химик. Двамата са спечелили общо 23 медала от състезания по химия и биология. Това са успехи за Сливен, посочи д-р Каразапрянов.