Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и представител на „Язаки България“ обсъдиха възможностите за сътрудничество

16 август 2017 15:27, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 916
---

Възможностите за взаимодействие на бизнеса с местната власт и бъдещи съвместни инициативи за решаване на проблемите на пазара на труда обсъдиха днес кметът на община Сливен Стефан Радев и Десислава Николова – мениджър „Човешки ресурси“ във фирма „Язаки България“ ЕООД.

Работната среща бе по инициатива на компанията, която присъства в страната от 2006 година. С двата си завода в Ямбол и Сливен, „Язаки България“ е един от най-големите работодатели и данъкоплатци не само в Югоизточен регион, но и в цяла България. Към момента служителите на фирмата са близо 5 000, като в сливенското предприятие работят около 1 500 души и тенденцията е техният брой да се увеличава.

Десислава Николова потърси съдействие за организиране на срещи с кметовете на населени места и безработни лица за представяне дейността на фирмата и възможностите за работа, които тя предлага. „Заплащането в завода в гр.Сливен е над средното за страната и често надвишава очакванията на търсещите работа. Стремим се да запазваме кадрите, които имаме и предоставяме много добри условия на труд. Социалните придобивки за служителите включват ежемесечни ваучери за храна, безплатен транспорт до работното място, столово хранене и много други. Липсата на кадри е сериозен проблем за бизнеса в региона и се стремим да информираме хората за условията, които предлагаме“, каза Николова.

Кметът подчерта, че подкрепя всяка инициатива, в която Общината е посредник между бизнеса и търсещите работа. Според него има необходимост от промяна на нагласата, че безработицата е голяма. „В Сливен има свободни работни места и хората трябва да са по-активни в търсенето. Много е важна и връзката на бизнеса с образованието за подготовка на бъдещи кадри“, каза той.