Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и представител на „Язаки България“ обсъдиха възможностите за сътрудничество

16 август 2017 15:27, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 940
---

Възможностите за взаимодействие на бизнеса с местната власт и бъдещи съвместни инициативи за решаване на проблемите на пазара на труда обсъдиха днес кметът на община Сливен Стефан Радев и Десислава Николова – мениджър „Човешки ресурси“ във фирма „Язаки България“ ЕООД.

Работната среща бе по инициатива на компанията, която присъства в страната от 2006 година. С двата си завода в Ямбол и Сливен, „Язаки България“ е един от най-големите работодатели и данъкоплатци не само в Югоизточен регион, но и в цяла България. Към момента служителите на фирмата са близо 5 000, като в сливенското предприятие работят около 1 500 души и тенденцията е техният брой да се увеличава.

Десислава Николова потърси съдействие за организиране на срещи с кметовете на населени места и безработни лица за представяне дейността на фирмата и възможностите за работа, които тя предлага. „Заплащането в завода в гр.Сливен е над средното за страната и често надвишава очакванията на търсещите работа. Стремим се да запазваме кадрите, които имаме и предоставяме много добри условия на труд. Социалните придобивки за служителите включват ежемесечни ваучери за храна, безплатен транспорт до работното място, столово хранене и много други. Липсата на кадри е сериозен проблем за бизнеса в региона и се стремим да информираме хората за условията, които предлагаме“, каза Николова.

Кметът подчерта, че подкрепя всяка инициатива, в която Общината е посредник между бизнеса и търсещите работа. Според него има необходимост от промяна на нагласата, че безработицата е голяма. „В Сливен има свободни работни места и хората трябва да са по-активни в търсенето. Много е важна и връзката на бизнеса с образованието за подготовка на бъдещи кадри“, каза той.