Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За първи път в Сливен ще се състои национално състезание по дебати

17 август 2017 10:16,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 772

От 25 до 27 август за първи път в Сливен ще се проведе национално състезание по дебати "Туида Open"2017, организирано от Младежкия дом, МИКЦ- Сливен, със съдействието на Общинския съвет, Община Сливен и Асоциация дебати – София. Домакини на състезанието ще бъдат ППМГ "Добри Чинтулов". Това съобщи Анелия Иванова - експерт "Младежки дейности и програми" в Младежкия дом.

На 25 август от 18 ч в зала "Май" на общината ще се състои публичен дебат по тема, свързана с развитието на Сливен през погледа на младите хора от България. Темата е : "Това правителство като млад човек би живяло в Сливен".

„Подтикването на младите хора да се включват повече в местните, националните и европейските общности и насърчаването на активно гражданско съзнание представляват едно от главните предизвикателства не само пред днешния, но и пред утрешния ден на нашите общества“, отбелязва Бялата книга за младежта.

В продължение на три дни Сливен ще фокусира вниманието на най-мислещите и активни млади хора в България. Те ще дебатират в един от най-широко разпространените и трудни стилове - Британският парламентарен формат (British Parliamentary или BP. Това е и официалният формат на световните и европейски първенства по дебати за студенти (World Universities Debating Championships и European Universities Debating Сhampionships съответно). Името му произлиза от факта, че форматът имитира случващото се в британския парламент, където всяко предложение за промяна или приемане на закон се прави пред двете камари на парламента – на общините и на лордовете (House of Commons и House of Lords).

 

А ето и програмата на състезанието:https://www.facebook.com/events/2319510421607446/?fref=ts

 

17.08.2017г.