Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Поморие благодари на Стефан Радев за участието на Сливен в честванията на 1100 години от битката при Ахелой

25 август 2017 10:31,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 731
...

Кметът на Сливен Стефан Радев получи благодарствено писмо от Иван Алексиев, кмет на община Поморие, по повод участието на eкипа на Крепост Туида в честванията на 1100 години от битката при Ахелой.

„Мащабната историческа възстановка, за чието осъществяване съдействахте, ще бъде помнена задълго, защото респектира и възхити всички присъстващи. За мен бе чест да работя с Вас и Вашите колеги – хора, отстояващи българските традиции, хора с висок дух, ценности и професионализъм”, се казва в поздравителния адрес.

Екипът на Крепост Туида и клубът за средновековни военни изкуства „Ратина“-Сливен взеха участие в честванията по повод 1100 години от битката при река Ахелой. Сдружения и клубове за исторически възстановки в страната пресъздадоха битката между българската и ромейската войска в близост до бойното поле край град Ахелой, като демонстрираха въоръжение и снаряжение и бойни практики на войските от периода.

Организатори на събитието бяха „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол“ – град Варна, община Поморие и кметството в град Ахелой.

25.08.2017г.