Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на празника "Балкана пее и разказва" в гр. Твърдица

14 юни 2010 11:24,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1031
снимка

На 12 юни 2010 г. гр. Твърдица бе домакин на празника ,,Балканът пее и разказва”.

На празника в Твърдица присъстваха народният представител от ПП „Герб” г-ца Десислава Танева и областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков.

Във връзка с празника Община Твърдица издава дипляна „Балканът пее и разказва - Туристически маршрути – Един ден в Твърдица, Гурково, Трявна, Дряново, Елена и Котел” за популяризиране на културно-историческото и природното богатство на участващите градовете.

В рамките на празника се организира изложба на местни художници във фоайето на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1914” гр. Твърдица.

На пл. „Свобода” шестте града участваха и в базар на занаятите, приложните изкуства и местните производства. Град Твърдица се представи с 3 щанда – фирма „Аглика” АД, ЕТ „Дейзи”- Маргарита Влайкова, „Имид”ООД – Илияна Дякова.

Празникът ,,Балканът пее и разказва” е мащабен, уникален проект, който се осъществява в между градовете Котел, Елена, Дряново, Трявна, Гурково и Твърдица от двете страни на Стара планина вече 36 години.

От 1996 год. празникът е ежегоден (в началото на м. юни), като градовете се редуват в домакинството му. Запазвайки традиционното представяне на фолклорната култура, той се развива и обогатява с всяко следващо издание. Провеждат се срещи на организаторите, конкурси с учащи, изложби на местни творци и традиционни занаяти, привличат се специалисти в областта на фолклора, популяризира се в местните, регионални и национални медии. Включен е в Националния календар на Министерството на културата.

 

Снимки

снимка