Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Рали "Сливен" е най-значимото събитие от спортния календар на общината

28 август 2017 13:07,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1227
...

Кметът на община Сливен Стефан Радев призовава всички зрители на 37-то издание на рали „Сливен” да спазват мерките за безопасност и да имат отговорно поведение, за да няма произшествия и пострадали по време на състезанието.

„Провеждането на традиционното Рали „Сливен”, кръг от националния и европейски шампионат, е най-значимото събитие от спортния календар на общината. Нашият регион има много дълги традиции, известен е с любовта на феновете към автомобилния спорт", посочи на пресконференция Стефан Радев.

Кметът на Сливен благодари на организаторите за енергията и желанието да осъществят това състезание. „Общината подкрепя инициативи, свързани със спорта и атракциите, които допринасят за развитието на туризма в нашия град и региона. Надявам се всички да са доволни, както и рекламодателите да се включват по активно. Пожелавам успешен старт и безавариен финал”, заяви Радев.

Директорът на ралито Живко Минчев представи пред журналистите начина на протичане на 37-то рали „Сливен”, което се провежда от 1 до 3 септември на територията на града и Сливенския балкан. „Рали „Сливен” е най-добре организираното състезание в страната. Това се дължи и на феновете, и на природните дадености, които имаме. За осъществяването му се включиха общината, областната управа, народните представители от нашия регион”, съобщи Минчев.

Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, заедно с органите на МВР, организаторите са изготвили план за сигурност с участието на полицаи, пожарникари, бърза помощ, добри радиовръзки, пресцентър. Няколко дни преди състезанието доброволци ще раздават брошури, на които са посочени трасето и безопасните места за публиката. За суперспециалния етап, който се провежда в района на ж.п. гара Сливен също е предвидена голяма охрана. Проведени са два семинара за маршалите и съдиите, които ще съдействат за безопасността на гражданите.

Мениджърът на ралито Атанас Чанев благодари на община Сливен, на Министерството на туризма и на всички спонсори за подкрепата. Състезанието е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

Стартът ще бъде даден на 1 септември в 17 часа на площад „Хаджи Димитър“. В 19.30 часа е началото на атрактивната отсечка около гарата. Финалът е също на площад „Хаджи Димитър” - в неделя - 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите.

В ралито участват 39 екипажи, от които - седем от Турция, два от Грузия и един от Румъния, най-добрите български пилоти, както и два женски екипажа. Румънският състезател Дан Гъртофан ще участва с последния модел на Шкода, произведен през тази година.

Рали „Сливен“ 2017 включва тринадесет скоростни етапа с обща дължина 177.45 километра, а общия километраж е 373.46 километра. След ремонта на пътя за Ичера състезанието се завръща по класическите скоростни отсечки „Молова гора“, „Котел“, „Стара река“ и „Българка“.

Подробна информация за ралито тук: www.rallysliven.com

 

От прикачения файл може да изтеглите график за преминаване през специалните етапи на 37-то Рали Сливен:

28.08.2017г

Файлове