Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва изграждането на детска и спортна площадки в квартал „Клуцохор“

29 август 2017 11:50, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 843
---

Община Сливен започва изграждането на две площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Едната е детска площадка, а другата – спортна, с фитнес уреди на открито. Те ще бъдат една до друга, на обща площ близо 240 квадратни метра, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“. На мястото в момента има стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник.

На новата детска площадка ще бъдат поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка ще разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Изграждането на площадката е част от политиката на кметския екип за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Общината ще продължи да извършва поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.