Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски предприе мерки във връзка с безпризорното лице Иван Иванов /Призрака/

31 август 2017 15:50,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 768
Снимка 1

След получен сигнал до областния управител Чавдар Божурски във връзка с безпризорното лице Иван Иванов, по-известен сред сливенци като „Призрака“, бяха предприети незабавни мерки.

Служители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен установиха, че безпризорното лице, дишащо лепило и бронз, е бездомно от няколко години. Казва се Иван Иванов. Извършена е проверка по адресната му регистрация. От нея става ясно, че Иванов не живее от няколко години на адреса в кв. „Надежда“, а роднините му не поддържат никакъв контакт с него.

Органите на РУ на МВР Сливен издириха въпросното лице. Той беше настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където е прегледан и му е оказана медицинска помощ.

Областният управител съдейства за подаването на заявление за издаване на акт за раждане и лична карта на Иванов, а от днес той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в гр. Раднево. След поставяне на диагноза и лечение там, ще се предприемат стъпки за получаване на ТЕЛК-ово решение и настаняването му в социално заведение.