Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учебната година в Спортното училище в Сливен започна с тържествена церемония

01 септември 2017 15:16,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 843
...

Новата учебна година в Спортното училище „Димитър Рохов” в Сливен започна на 1-ви септември с тържествена церемония в двора на училището. В специализираното учебно заведение ще се обучават 287 ученици, обособени в 13 паралелки. Приемът е след завършен пети клас по спортове борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и самбо.

Кметът на Сливен Стефан Радев приветства учениците, преподавателите и треньорите. Той пожела на всички здраве и много успешна година. „Община Сливен полага сериозни грижи и за образованието, и за спорта. Ние сме една от малкото общини, които предоставяме безплатно спортните си бази за подготовка и състезания на спортните клубове. Въпреки финансовото състояние продължаваме да инвестираме в материалната база. С помощта на Министерство на младежта и спорта се обновява зала „Асеновец”, продължаваме строителството на новата зала по борба”, посочи Радев.

„През учебната 2016/2017 година от световни първенства са спечелени 1 златен и 2 бронзови медала, от Европейски първенства - 2 златни и 1 бронзов, 2 бронзови медала от Балкански първенства, 64 златни, 31 сребърни и 54 бронзови медала от републиканските първенства”, посочи директорката Наташа Иванова.

Отец Денко благослови за здраве през новата учебна година. Шестокласниците, който прекрачват за първи път прага на учебно заведение, положиха училищната клетва – Да спазват принципите на честната надпревара и да защитават името на патрона на училището.

В спортното училище се учат Васил Маринов – европейски шампион по вдигане на тежести, Леман Гичмен и Яница Петкова – медалисти от Европейско първенство по самбо, Димитър Кръстев – борба, Катерина Дойчева – джудо и борба, Илиян Русев – джудо, Орлин Орлинов – лека атлетика и още много други ученици с успехи от националните първенства.

Гости на днешното тържеството бяха кметът на община Сливен Стефан Радев и експертът по спортната дейност Силвия Никова – председател на обществения съвет на училището, многократната световната и европейска шампионка, и олимпийска вицешампионка Станка Златева, зам.- областният управител Димитрина Петкова, експерти в РУ по образование, бивши ученици, представители на училищното настоятелство, родители.

01.09.2017г.

Снимки

..................