Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев даде старт на 37-то издание на рали „Сливен“

01 септември 2017 18:45,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1062
...

На градския площад „Хаджи Димитър” кметът Стефан Радев даде старт на 37-то рали „Сливен 2017“, което се провежда от 1-ви до 3-ти септември. Състезанието е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

„Приятно ми е да посрещна в нашия град елита на автомобилния спорт в България, представителите на нашите съседи от Турция и Румъния, и пилоти от по-далечна Грузия. За 37-ми път състезанието се провежда в Сливенската планина. Тя е много красива и подходяща да покажете майсторството си и уменията в спорта”, посочи Радев. Кметът благодари на директора на състезанието Живко Минчев и на мениджъра Атанас Чанев за добрата организация на това традиционно и значимо за Сливен събитие.

„Най-важното е да запазим здравето и живота на състезателите и зрителите. Затова призовавам всички да спазват мерките за безопасност, да имат отговорно поведение, за да няма произшествия и пострадали по време на състезанието. И да запазим чиста природата, която ще ни се отблагодарява в бъдеще”, каза още Радев. Той пожела успешен старт и безавариен финал!

В ралито участват 34 екипажи от Турция, Грузия и Румъния, както и най-добрите български пилоти. Те се състезават в тринадесет скоростни етапа с обща дължина 177.45 километра и общ километраж от 373.46 километра. След ремонта на пътя за Ичера състезанието се завръща по класическите скоростни отсечки „Молова гора“, „Котел“, „Стара река“ и „Българка“.

На 1 септември от 19.30 часа е началото на атрактивната отсечка около ж.п. гарата. Днес по обед, за втора поредна година, на пл. „Хаджи Димитър" се проведе кръг от надпреварата за майсторско управление на адаптирани автомобили за хора с увреждания.

Купите на победителите връчиха председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев, Владимир Илиев - председател на БАФС и многократната шампионка по борба Станка Златева. След награждаването всички пилоти, участващи в рали „Сливен” си направиха обща снимка с участниците в майсторското управление на автомобили за хора с увреждания и с организаторите на състезанието.

Финалът е на площад „Хаджи Димитър” в неделя - 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите.

Подробна информация за ралито тук: www.rallysliven.com

01.09.2017 г.

Снимки

.....................