Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От 12 пострадали при катастрофи за три дни, седем са приети в болницата

04 септември 2017 09:19, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 1662
---

12 пострадали при пътно-транспортни произшествия са преминали през Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от 1 до 3 септември. Седем са приети в болницата, четирима от тях са настанени в Отделението по реанимация.

 

В най-тежко състояние е жена на 34 години. Тя е със съчетана травма на глава и гърди, претърпяла е операция на корема. Към момента пациентката е с опасност за живота. Друга жена, на 35 години, също настанена в реанимация, е с травма на глава и счупени крайници. 13-годишно момиче е със съчетана травма на гърди, таз и бедра. 27-годишен мъж е с травма на гърди, корем и таз.

 

Мъжът, блъснат от автомобил по време на рали „Сливен“, е настанен в Отделението по хирургия с контузия на гръден кош и едно счупено ребро. 61-годишен мъж е в Отделението по ортопедия със счупване на подбедрицата. Тази сутрин е приета 60-годишна жена с лицева травма, получена при пътен инцидент.

 

За посочения период спешна помощ в болницата са потърсили 159 души, от които 82 са приети. 21 са били неосигурените пациенти.

Извършени са 13 операции и 11 раждания.