Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен стартира специализиран сайт за обяви на свободни работни места

05 септември 2017 16:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 920
---

Община Сливен стартира онлайн платформа „Открита трудова борса“. Банер към нея е публикуван в сайта на Общината, а линкът за директно отваряне е: http://jobs.sliven.net/index.php

В платформата работодателите могат да обявяват свободните си работни позиции и да подберат подходящи служители за своите нужди. Към момента вече са публикувани първите обяви на сливенски фирми. Платформата е отворена постоянно и към нея могат да се присъединят и други работодатели, които предлагат свободни позиции на пазара на труда.

 

Платформата е разработена като продължение на откритата трудова борса, която се проведе от 28 до 30 юни 2017 г. в Сливен под мотото „Открий своето работно място днес“.

Събитието беше инициирано от кмета на град Сливен Стефан Радев на среща с представители на местния бизнес. Като основен проблем пред бизнеса в града и общината беше определена липсата кадри, не само за неквалифициран труд, но и на достатъчно подготвени специалисти, които да се включат активно в работния процес и в различните сектори на местната икономика.

В събитието взеха участие 20 фирми – представящи различни отрасли на местната икономика, те презентираха свободните си работни позиции и предлаганите условия на труд, пред заинтересованите посетители, потенциални служители и случайни минувачи.

Работодателите участващи в събитието предложиха над 400 свободни работни места в различни сектори на икономиката.

По обобщени данни от провеждането на „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ най-голям брой служители се търсят в производството – над 270, в сферата на търговията и услугите – около 50, в администрацията на различните фирми свободните позиции бяха около 10.

Участвалите в борсата работодатели отчетоха над 1200 посещения за трите дни на събитието. Записани и приети от работодателите бяха над 200 контакта и автобиографии на потенциални служители.

Проведената „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ беше оценена високо от работодателите и всички заявиха готовността си да се включат отново в събития от този тип.

Форматът на „Открита Трудова Борса Сливен 2017“ е оригинален от гледна точка на това, че контактът между предлагащи и търсещи работа се извършва на момента в неформална обстановка, което улеснява и двете страни в комуникацията. В някои от шатрите на присъстващите работодатели бяха висши мениджъри и дори собственици на съответните компании, което показа както на организаторите, така и на посетителите важността на събитието за сливенския бизнес и положителното отношение към инициативата.

Община Сливен, като медиатор между бизнеса и търсещите работа, продължава инициативата чрез специализирания сайт.