Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза 132 години от Съединението на България

06 септември 2017 13:47, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1012
---

Церемония по издигане на националното знаме се състоя на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен по повод 6 септември – Съединението на България. Сливенският митрополит Иоаникий и свещеници от Сливенска епархия отслужиха благодарствен молебен за здраве и добруване.

Кметът Стефан Радев подчерта в словото си, че датата 6 септември е една от най-бележитите в българската история.

„Има дати в летописа на нашия народ, които с годините стават все по-достойни за почит! Днес честваме една от тези дати, които са сред най-значимите в националната ни история –Съединението на България! Този акт е най-великото ни дело след Освобождението на България от чуждо иго. С него нашият народ доказа, че има и желанието, и волята, и готовността да кове собствената си съдба в свободна и обединена България!“, каза кметът и допълни, че днешните дни на свобода и демокрация не биха били възможни без подвига и саможертвата на нашите предци за свободна и независима България.

Церемонията приключи с ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, след което се състоя празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен.

Цветя бяха поднесени от името на народния представител Десислава Танева. Сред гостите на тържественото отбелязване на Съединението на България бяха народните представители Таско Ерменков и Кольо Милев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, ръководители на държавни институции, общински съветници и граждани.

Организатори на събитието са община Сливен, военно формирование 22220 и Сливенската света митрополия.

Снимки

Стефан Радев---------------------------------------------